با مطالعه هنر خوشنویسی در ایران به این نتیجه می رسیم که تبدیل کردن نگارش معمولی به خوشنویسی برعهده ایرانیان بوده است . و به مرور زمان سبک و شیوه های مختص به خود را وارد این هنر نموده اند . اوج هنر خوشنویسی را می توان به دوره تیموریان نسبت داد . آموزش هنر خوشنویسی در ایران دارای طرفداران و علاقه مندان زیادی می باشد .
خطاطان بزرگ ایران
خطاطان بزرگ ایران
خوشنویسی را می توان نوعی الهام بخشی از چگونگی و خصوصیات بشری دانست . در این جا این ضرورت احساس می شود که برای اطلاع شما خوانندگان عزیز خطاطان بزرگ هنر خوشنویسی ایران را به طور فهرست وار نام ببریم . خوشنویسان معروف ایران شامل :
- میرعلی تبریزی ـ محمّد حسین تبریزی ـ میرزا جعفر تبریزی ـ اظهر تبریزی ـ سلطان علی مشهدی ـ میرعلی هروی ـ عبدالرّحمن خوارزمی ـ میرعماد حسنی قزوین ـ علیرضا عبّاسی ـ عبدالرّشید دیلمی ـ نورالدّین محمّد لاهیجی ـ میرعبدالجبّار اصفهانی ـ محمّدصالح خاتون آبادی ـ ابوتراب اصفهانی ـ محمّد صالح اصفهانی ـ فتحعلی حجاب شیرازی ـ وصال شیرازی ـ حسن شاملو ـ میرزا غلامرضا اصفهانی ـ میرزا محمّدرضا کلهر ـ عمادالکتّاب ـ بابا شاه اصفهانی ـ شاه محمود نیشابوری ـ عبدی نیشابوری.
شاهکارهای خوشنویسی ایرانی
شاهکارهای خوشنویسی ایرانی
ما شما را با آثار خوشنویسان معاصر و یکی از شاهکارهای خوشنویسی ایران آشنا می نماییم ، که آثار آن ها از قرن دهم تا بیستم را فرا می گیرد ، که خطاطان هنر خوشنویسی در ایران ، شامل :
- احمد بن سهروردی
- عثمان بن الحسین (الغزنوی)
- ابن بواب
- میرعلی کاتب (هروی)
- سلطان علی مشهدی
- شاه محمود نیشابوری
- علی رضاعباسی (تبریزی)
انواع خط در هنر خوشنویسی ایرانی
انواع خط در هنر خوشنویسی ایرانی
انواع خط در هنر خوشنویسی ایرانی که به عنوان خطوط اصلی نام برده می شود . شامل شش خط مختلف می باشد . که عبارتند از رقاع ، ثلث ، محقق ، توقیع و نسخ و انواع هنر خوشنویسی در ایران شامل :
- تعلیق
- نستعلیق
- شکسته نستعلیق
سیرتکامل خوشنویسی در ایران
سیرتکامل خوشنویسی در ایران
سیر تحول خط و خوشنویسی برمی گردد به اولین کسی که خط را نوشت از شبه جزیره عربستان به نام «مرا مر ابن مره » و اولین کسی که در صدر اسلام قران را به صورت خوشنویسی به تحریر در آورد ، خالد ابن ابوهیاج بود . سیر تکامل خوشنویسی در ایران ما را به این نتیجه می رساند ، که خطوط به کاررفته توسط ایرانیان از خطوط عرب نشات می گیرد و از دوخط قبطی و سریانی که از جمله خطوط سامی بودند . که خط اول منشا خط نسخ شد که برای تحریر نامه ، به کار می رفت و دومی خط کوفی برای کتابت مصحف ها و سکه ها ازآن استفاده می کردند .
تاریخچه هنر خوشنویسی ایرانی
تاریخچه هنر خوشنویسی ایرانی
تاریخچه ی هنر خوشنویسی ایرانی به ظهور دین اسلام بر می گردد که در آن زمان نیاکان ما الفبا و خطوط اسلامی را پذیرفته بودند ، خط متداول آن زمان خط کوفی و نسخ قدیم بود . در اوایل قرن چهارم نیز بیضاوی شیرازی خطی به نام خطوط اصول معروف بود را بوجود آورد . خطوط اصول شامل : محقق، ریحان، ثلث، نسخ، رقاع و توقیع می باشد که تفاوت هایی که برای این خط ها باید در نظر گرفت ، در شکل حروف ، کلمات و نسبت سطح و دور آن ها بود .
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.